Creativiteit... geen kunst

Iedereen is creatief. We zijn het alleen vaak een beetje kwijtgeraakt. In onze huidige maatschappij lijken cognitieve vaardigheden belangrijker te zijn. Terwijl we juist in deze tijd grote behoefte hebben aan creativiteit om nieuwe oplossingen en antwoorden te vinden.
Ook in het onderwijs zien we dat de ontwikkeling van creativiteit vaak onderbelicht blijft.

Lia Nijman - initiatiefneemster van de Creatieve Academie Nederland - en Jenny de Bode hebben twee boeken geschreven. 'Creativiteit...geen kuns!' is een denk-durf- en doeboek om je eigen creativiteit te herontekken. 'Hoe bedenk je het?!' is bedoeld voor het onderwijs. Met dit boek - en de speciaal ontwikkelde workshops - willen zij een creatieve manier van denken en doen stimuleren. Onderwijzers die weer durven te vertrouwen op hun eigen creativiteit zijn ook veel beter in staat de creativiteit bij kinderen te stimuleren. 

Creativiteit...géén kunst

een denk-, durf- en doeboek over het ontwikkelen van je creativiteit.
3e druk, juli 2014, uitgeverij Akasha

€ 22,50,-. Bestellen doe je heel makkelijk: direct bij bol.com. Gratis verzending!

Een boek met meer dan 100 oefeningen die:

  • je zin in creatief denken en werken onmiddellijk aanwakkeren
  • je nieuwe invalshoeken geven en inspireren tot denk-, doe-
    en schrijfexperimenten
  • je verrassende vaak onbekende technieken aanreiken

Dit boek is een enthousiaste aanmoediging om in je eigen creativiteit te geloven en er actief mee aan de slag te gaan. Het verleidt je met talloze denk, durf- en doe-oefeningen die resultaten opleveren waar je trots op kunt zijn. Het stretcht je denken en beschrijft en combineert allerlei kunstzinnige technieken die verfrissend anders zijn.

 

 

Hoe bedenk je het?!

Creatief denken in het basisonderwijs. Met 100+ werkvormen en lessuggesties
1e druk, januari 2014 , uitgeverij Coutinho

€ 26,-. Bestellen doe je heel makkelijk: direct bij bol.com. Gratis verzending!

In het Nederlands taalgebied zijn nauwelijks aanwijzingen of boeken te vinden over hoe je creatief onderwijst of hoe je creativiteit kunt onderwijzen. Het is juist creativiteit in denken, aanpak, omgang en opvoeding dat veel waardevols te bieden heeft.
Onderwijs wordt hierdoor leuker en lichter voor leerkracht en leerling!

Een leerkracht die zijn eigen creativiteit weet te gebruiken, weet leerlingen te prikkelen en durft ze van hun fouten te laten leren. Maar juist over hun creatieve vaardigheid zijn leerkrachten vaak onzeker.
Hoe bedenk je het? is een uniek basisboek met meer dan 100 denkstrategieën en werkvormen voor het ontwikkelen van een creatieve manier van denken en doen bij (zowel leerkrachten als) kinderen in alle basisschoolleeftijden.